Woning Cartuyvels-Klockaerts Zolder

Description

This brick sculpture (recuperation stone) is in sharp contrast with the surrounding lusciousness of the woods of Limburg.

In 1 clear movement the house, reception, carport and garden shed are enclosed. The passage on the ground floor houses a parking spot and the entrance, the indent on the first floor ensures a deep eastern light in the living room. The further fa├žade treatment is also clear: extremely closed in the street side, extremely open on the garden side.

This house combines two worlds: in materials, texture and detailing it refers to a Flemish farm house, in form and contrast with the surroundings it refers to the history of modernism.

Publications

“Woning Cartuyvels” (Jaarboek Architectuur Vlaanderen 2000-2001, Vlaams Architectuurinstituut, June 2002)
“Woning Cartuyvels” (Limburgse Architectuur Proeven!, Architectuurwijzer, January 2008)
“Woning Cartuyvels” (Special Modern Wonen, Goed Wonen, March/April 2002)
“Bakstenen boomhut” (De Morgen, November 24th 2001)

Type

Status

Procedure

Dates

Surface

Collaborators

Collaborations

Lieve Werckx interior design
Eddy Henskens structural engineering