Poolhouse Bornem en Paviljoen Cartuyvels-Klockaerts in Buitengewoon Belgisch Bouwen 4

In de artikels ‘Tuinpaviljoen tussen de bomen’ en ‘Poolhouse in beton’ weiden Frank Berckmans en Grégory Mees uit over de twee projecten Poolhouse Buitenland en Paviljoen Cartuyvels van META.

Uit het boek:

Poolhouse Bornem

“Het poolhouse wordt uitgewerkt als een monomaterieel, sober gebouw dat zich als obstakel in de tuin positioneert. Het volume structureert de grote, open en schijnbaar eindeloze grasvlakte in duidelijke tuinkamers.”

Paviljoen Cartuyvels-Klockaerts Zolder

“Het zwart gebeitst houten lattenwerk wordt zowel toegepast als afwerking van de gevel als van het dak. Door bovendien hetzelfde materiaal te gebruiken als luiken voor de vensters, ontstaat in gesloten toestand een monolithisch geheel. Het gebouw wordt iedere dag door heel het gezin intensief gebruikt: als consultatieruimte van de dokterspraktijk, als ontspanningsruimte van een tuinpaviljoen, als wellnessruimte met sauna of als recreatieruimte voor feestjes.”

Buitengewoon Belgisch Bouwen toont een zeventigtal privé-woningen en is te koop in de boekhandel en via de webshop van uitgeverij Lannoo.

Downloads

  • pdf

    Poolhouse Bornem in Buitengewoon Belgisch Bouwen 4

    Download .pdf - 1.58 MB
  • pdf

    Paviljoen Cartuyvels-Klockaerts Zolder in Buitengewoon Belgisch Bouwen 4

    Download .pdf - 1.74 MB

Recent nieuws