Appartementsgebouw Koning Noord Antwerpen

Beschrijving

In de Slachthuisbuurt in Antwerpen heeft META het appartementsgebouw Koning Noord afgewerkt: een project met 26 woningen, een kinderdagverblijf en een werkruimte.

Koning Noord bestaat uit 2 gebouwen: een volume aan de straatkant dat de gevelrij van de Twee Netenstraat vervolledigt en - dieperliggend op het perceel - een tweede volume dat ook bij de naastliggende bebouwing aansluit.

De 2 volumes zijn op het gelijkvloers verbonden door een doorlopende plint die zich rond de binnentuin vouwt. Het dak van deze plint wordt ingezet als intensief groendak en vormt, naast de binnentuin, een tweede horizontaal groenvlak. Ondergronds zijn er 37 parkeerplaatsen en een stalling voor 83 fietsen.

De appartementen bevinden zich in de 2 volumes. Er zijn 4 typeappartementen per verdieping die op elk niveau herhaald worden. Enkel op de bovenste verdieping aan de straatkant wordt van dit typeplan afgeweken om 2 duplexappartementen met ruime dakterrassen te realiseren.

Ieder appartement beschikt over 2 grote ramen. Door het groeperen van de open en gesloten gevelvlakken wordt het ter plaatse gestort beton met plankenbekisting - wat traditioneel een dure bouwmethode is - toch haalbaar binnen de strenge financiële krijtlijnen van dit project.

Het ruw, grijs beton wordt afgewerkt met goudkleurige geanodiseerde aluminium terrassen, schrijnwerk, balkons,...

Type

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

Ingenieursbureau J. Meijer studie stabiliteit
Vinco Engineering studie technieken
Eddy Henskens studie veiligheid
Xenadvies studie energie