Poolhouse Buitenland

Beschrijving

In de omgeving van Buitenland, een gehucht van Bornem realiseert META architectuurbureau een poolhouse in de tuin van een bestaande woning. Het groene domein van de woning wordt zowel aan de voor- als achterzijde door de beek Kwaedhuyskensloop begrensd.

Binnen deze grenzen vormen poolhouse, terras en zwemvijver een opeenvolging van langwerpige vlakken die het perceel over zijn volledige breedte in tuinkamers verdelen.

De betonnen wanden van het poolhouse worden slechts onderbroken door verdiepingshoge stalen raamdeuren, die de grens met het overdekte gedeelte van terras doen vervagen. Sauna en doucheruimte kijken uit over de bloemen en planten in het natuurlijke zuiveringsbekken van de zwemvijver. In de grote polyvalente ruimte zijn de opendraaiende koperen keuken en het betonnen haardvuur, waarvan de schouw tot ver boven het dak rijkt, de enige vaste elementen.

Status

Procedure

Opdrachtgever

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

Studieburo Mouton studie stabiliteit
Bouwwerken Fiebra-Maes algemeen aannemer