Residentie Galenus

Beschrijving

Residentie Galenus is gelegen vlak bij de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Op de gelijkvloerse verdieping is de uitbreiding van de apotheek gepland. Op de bovenliggende verdiepingen komen 3 appartementen en een duplex woonst.

Het gebouw wordt gekenmerkt door een ruime, gelijkvloerse verdieping die qua grootte bij de herenhuizen in de buurt past. De transparantie van de gelijkvloerse verdieping wordt op de hogere niveaus verdergezet. De appartementen hebben over de volledige breedte een opvouwbaar raam, dat bij mooi weer volledig kan worden geopend. Door het ontbreken van de mogelijkheid om terrassen te voorzien wordt ervoor geopteerd om de gevel volledig te kunnen openen zonder stijlen.

Op de verdiepingen voorzien we eveneens een translucente zonwering. Deze huid in strekmetaal loopt door over de 4 verdiepingen, het vaste gedeelte functioneert tegelijkertijd als uitvalbeveiliging. Het verschuifbare gedeelte opent over de volledige breedte.

Publicaties

“Residence Galenus” (Architecture Zone 2, Rihan Hong Kong China, mei 2010)

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

Eddy Henskens studie stabiliteit