Schoups Advocaten

Beschrijving

Bij de reconversie van een verdieping van een oud pakhuis tot uitbreiding van de kantoren Schoups Advocaten, behouden we het oorspronkelijke karakter van de ruimte door de ruwe, ter plaatse gestorte betonnen constructie zichtbaar te laten. De oude structuur vormt de ruggengraat voor de nieuwe ruimtelijke indeling. De flexibele indeling die hierdoor ontstaat, genereert werkplekken, vergaderruimtes, een eetruimte en een centrale foyer die voor recepties en lezingen ingezet wordt.

Alle technische installaties en leidingen zitten ingewerkt in de verhoogde computervloer of zijn ingebouwd achter de akoestische plafondpanelen tussen de balken. Lichtschakelaars zijn ingewerkt in de verticale stijlen van de deurkaders. META architectuurbureau staat ook in voor het ontwerp van het vast meubilair en de keuze van het los meubilair.

Het doorgedreven gebruik van de kleur wit, de tussen de balken pendelende naakte TL-strips als verlichting en het verdiepingshoog binnenschrijnwerk (volle houten deuren en glazen puien) versterken het ruimtelijk gevoel. Door tussen alle betonnen balken witte cement wolpanelen te hangen, verkrijgen we een uitzonderlijk performante akoestische demping. Hierdoor ontstaat een bijzonder aangename en rustige sfeer. In deze helderwitte setting vormen de advocaten de kleurrijke protagonisten.

Status

Procedure

Opdrachtgever

Data

Oppervlakte