Sociale woningen Officierenwijk

Beschrijving

Het projectgebied voor de sociale woningen Officierenwijk is gelegen tussen de Kapellei en de Zegelei in Brasschaat, aan de achterzijde van bestaande woningen aan de Bredabaan en de Diksmuidelei. In deze bosrijke omgeving is een woonerf met 3 verschillende bouwzones voorzien.

Het ontwerp voorziet in 23 eengezinswoningen, waaronder 17 sociale, 5 bescheiden en 1 kangoeroewoning. De verschillende woningen in het plan vormen zowel functioneel als esthetisch een collectief geheel. De gevel speelt hierin een belangrijke rol.

Voor alle gevels is gekozen voor betonnen kaders met een houten invulling. Verschillende openingen in de gevels zorgen voor een sculpturaal aanzicht vanaf de straatzijde. Samen vormen de volumes een uniform geheel dat zich voegt naar de bosrijke omgeving.

Type

Status

Procedure

Wedstrijd eerste plaats

Opdrachtgever

Data

Oppervlakte

Samenwerkingen

Concreet studie stabiliteit
Xenadvies studie EPB
Regnard veiligheidscoördinatie