Woning De Wittestraat

Beschrijving

In een straat juist binnen de Antwerpse Singel waar de herenhuizen bestaan uit drie bouwlagen breidt META architectuurbureau de enige woning in de straat met twee bouwlagen uit met een bijkomende verdieping.

META architectuurbureau bouwt de verdieping volledig onafhankelijk van de bestaande woning, zodat de bewoners de bestaande woning tijdens de werken kunnen blijven gebruiken. De verbinding met de bestaande woning door een trap die wordt opgehangen aan de toegevoegde verdieping, kan zo tot het einde van het bouwproces uitgesteld worden.

De toegevoegde verdieping heeft een houtskelet als draagstructuur dat zich tussen de opgaande scheidingsmuren opspant.

De toegevoegde verdieping bevat de ouderslaapkamer en een bureauruimte, begrensd door een functionele strook met badkamer en trap enerzijds en een kastenwand anderzijds. Het bureau en de slaapkamer worden van elkaar gescheiden door een centraal kastenmeubel met schuifwanden. Vooraan bevindt zich een terras dat van de slaapruimte wordt gescheiden door verdiepingshoge dubbele raamdeuren. Om de privacy van het terras en de binnenruimten te behouden, trekken we in het gevelvlak van de bestaande woning een geponste stalen gevel op. Het patroon van de stalen gevel is gebaseerd op een foto van de bestaande onderliggende verdieping. De stalen gevel vervolledigt de aaneenschakeling van kroonlijsten in het straatbeeld.

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

Eddy Henskens studie stabiliteit
Creatuur Consult studie EPB