Woning Verbouwe-Van Litsenborgh

Beschrijving

Woning Verbouwe-Van Litsenborgh bevindt zich op het uiteinde van een gemeentelijke lintbebouwing. en sluit aan op een agrarisch en een beschermd natuurgebied. De woning wil evident en onopvallend zijn in de omgeving zonder een karikatuur van de hoevetypologie of dorpsarchitectuur te zijn.

Door het gebruik van éénzelfde materiaal zowel op het dak als voor de wanden is het volume monolithisch en alzijdig, gesloten en statisch. De houten blokramen daarentegen vormen een, op het eerste gezicht, willekeurige compositie. De maat en de plaats van de openingen worden bepaald door het ensceneren van bepaalde zichten van het landschap. Binnen is de vorm van het volume voelbaar door het gebruik van doorzichten en dakhoge vides.

In het hart van de woning op de 1e verdieping bevindt zich de buitendouche voor de sauna die ook dienst doet als 'lichthapper' voor de private slaapruimtes van de ouders.

Publicaties

“Woning te Zemst” (Bouwen met Baksteen nr. 119, april/mei/juni 2007)

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Samenwerkingen

Eddy Henskens studie stabiliteit