Wedstrijd Campus Noord Artesis ingediend

In het kader van de onderhandelingsprocedure voor Campus Noord Artesis Hogeschool Antwerpen dient META architectuurbureau – in samenwerking met Willemen General Contractor, Storimans Wijffels architecten, LandInzicht Landschapsarchitecten en Technum – zijn ontwerp in.

Het ontwerp, op de plek van het voormalige Noordstation, markeert de entree tot de Leien. Door de nieuwe parkhelling en de nieuwe brug (naar een ontwerp van ir. Laurent Ney) over de Leien wordt het Park Spoor Noord verbonden met het Eilandje.

META stelt een compact en leesbaar bouwvolume voor, met een grote uitkraging over de nieuwe parkhelling die de hoek Italiëlei-Noorderlaan markeert.

Op het gelijkvloers zijn de publieke functies langsheen de gevel geplaatst, deze zorgen voor een activatie van de openbare ruimte. Twee entrees – op het gelijkvloers en op de eerste verdieping vanaf de parkhelling – komen in de grote, theatrale inkomhal binnen van waaruit de interne circulatie start. Deze is in twee heldere stroken (binnenstraten) georganiseerd en gecombineerd met ontmoetings- en zelfstudieruimten voor de studenten.

De structurele opbouw bestaat uit een centrale kern en een dragende gevel waardoor een maximale flexibiliteit ontstaat.

De gevel kent een opbouw naar de klassieke driegeleding: plint, middenstuk en kroon.

Recent nieuws