Maatwerkbedrijf Werkhuizen MIN Antwerpen

Uitbreiding en renovatie van een bestaand industrieel pand tot 3.500 m² bedrijfsruimte

Type

Status

Procedure

Opdrachtgever

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

ABT
studie stabiliteit
Cenergie
studie technieken
Ibens
algemeen aannemer

De Werkhuizen MIN zijn na een 40-tal jaar intensief gebruik afgeleefd en voldoen niet langer aan de hedendaagse noden en normen. Daarom opteert de bouwheer voor een grondige herdefiniƫring van het bedrijf. Het welzijn van de gebruiker staat hierin centraal.

Er wordt geopteerd om het bijgebouw, dat amper wordt benut, af te breken en te vervangen door een nieuw volume met ondersteunende functies zoals een tweede vluchttrap, lift en sanitair... Zo worden de werkvloeren van het bestaande hoofdvolume slechts minimaal aangetast.

Op het gelijkvloers bevindt zich het magazijn, op de 1e en de 2e verdieping de werkvloeren en de refter, kleedkamers en bureaus op de bovenste verdieping. Dit laatste niveau biedt een uitzicht op de skyline van Antwerpen. Een kwalitatieve werkomgeving wordt vertaald door het voorzien van grote terrassen en, last but not least, twee petanquebanen op het dak. Het gebouw wordt in de zomer op temperatuur gehouden door natuurlijke nachtkoeling.

Kunstenaar Perry Roberts voorziet het werkhuis van kleuren en nummers. Deze ingreep draagt bij tot de leesbaarheid van de ruimte.