Woning Cartuyvels-Klockaerts Zolder

Vrijstaande eengezinswoning

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Medewerkers

Samenwerkingen

Lieve Werckx
ontwerp interieur
Eddy Henskens
studie stabiliteit

Deze bakstenen sculptuur (recuperatiesteen in wild verband) staat in scherp contrast tot de omliggende weelderigheid van de Limburgse bossen.

In één duidelijke beweging worden woning, onthaal, carport en tuinberging omsloten. De doorsteek op het gelijkvloers herbergt een autostaanplaats en de inkom, de hap op de eerste verdieping zorgt voor diep invallend oostlicht in de woonkamer. De verdere gevelbehandeling is zeer helder: extreme geslotenheid aan de straatzijde, extreme openheid aan de tuinzijde.

De woning Cartuyvels verenigt 2 werelden: in materiaalgebruik, textuur en detaillering verwijst ze naar de Vlaamse hoeve, in vormentaal en contrast met de omgeving naar de geschiedenis van het modernisme.