Woning Soors-Vandepitte Deurne

Stedelijke eengezinswoning

Status

Procedure

Data

Oppervlakte

Samenwerkingen

Lab
ontwerp interieur
Ingenieursbureau J. Meijer
studie stabiliteit
Alex Gevers
algemeen aannemer

De eigen woning van Eric Soors en Marleen Vandepitte is een hoekhuis aan de Unitas Tuinwijk in Deurne. De typische problematiek van het hoekhuis - veel volume en weinig buitenruimte - wordt hier op intelligente manier omzeild. Uit het hoofdvolume worden delen weggesneden voor ruime, bezonde terrassen.

Daarnaast sluit de hierdoor verkregen, massieve vorm op een bijzondere manier aan bij de aanpalende woningen, die elk verschillend van hoogte zijn. De garage, slaapkamers en badkamer liggen op het gelijkvloers. Woonruimte en keuken (meubelontwerp van LAB bvba) op de 1e verdieping, bij het zicht en het licht. Op de 2e verdieping vinden we een polyvalente ruimte, aansluitend op het hoogste dakterras, met zicht op de tuinwijk, het achtergelegen park en de ondergaande zon.

De woonst heeft een uitgesproken robuust en aards karakter. Ze is opgetrokken uit een ruwe, gesinterde baksteen en heeft donker gebeitste, eiken ramen. De dorpels en dakranden zijn van donker gepigmenteerd beton.