Woon- en werkunits De Natie Antwerpen

Stedelijk nieuwbouwproject met 4 woon- en werkunits en 200 m² handelsruimte

Status

Procedure

Opdrachtgever

Data

Oppervlakte

Samenwerkingen

Eddy Henskens
studie stabiliteit
Van de Heyning
algemeen aannemer

Vlakbij het gerechtsgebouw in Antwerpen Zuid ontwikkelt META architectuurbureau nieuwe kantoren en appartementen voor de verhuurmarkt in opdracht van Camera Work nv.

Het gebouw grenst aan een historische binnenplaats tussen de Gijzelaarsstraat en de Vlaamse Kaai in Antwerpen. Dit project tracht, door zijn geveltekening en door zijn aansluiting met de binnenplaats, naadloos in te passen in deze waardevolle context van Antwerpen Zuid. Door een uitgekiende gevelopbouw en raamverdeling, door een bescheiden materialisatie én door een respectvolle inplanting aan de binnenplaats toont het project zich onderdeel van het grotere geheel. Elke verdieping heeft een ruim zonneterras.

Ook in dit project concipiëren en detailleren wij de ruwbouw op een doorgedreven manier zodat deze kan ingezet worden als afbouw. Hierdoor slagen we erin om de m²-prijs zeer laag te houden. Deze strategie resulteert in een kleiner verbruik van materialen en een vermindering van manuren met een economischer gebouw tot gevolg. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, de aanpasbaarheid en de duurzaamheid. De laatste term krijgt door deze werkmethode een maximale betekenis. Ze zet alle troeven in voor de huidige gebruiker en houdt tegelijkertijd alle mogelijkheden open voor latere generaties.