Wedstrijd Kaai 37 ingediend

In opdracht van Project2 dienen META architectuurbureau, architecten de vylder vinck taillieu, noAarchitecten, OFFICE Kersten Geers David Van Severen en West8 gezamenlijk een wedstrijdontwerp in voor het woningbouwblok Cadix D2.

Het bouwblok D2 bestaat uit acht entiteiten die een ensemble vormen, samen op schaal van de haven, afzonderlijk op schaal van de buurt.

In het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan de detaillering en uitwerking van de gevels en de integratie van terrassen en balkons. De gebouwen zijn aan de buitenkant voornaam en statisch.

De binnenkant van het bouwblok zet in op een leefbaar binnengebied met veel groen en een zorgvuldige verdeling van private en collectieve buitenruimtes. Vanaf het midden van het bouwblok lopen de gevels trapsgewijs omhoog, waarbij elke trap het aanplanten in volle grond mogelijk maakt.

De context, de positie en de zichtbaarheid van het ensemble vragen om een specifieke benadering qua materialiteit van de gevel. Door voor de verschillende gebouwen hetzelfde gevelmateriaal te kiezen met subtiele kleurnuances wordt het idee van het ensemble versterkt.

Recent nieuws